Laminaat pas

Laminaat pas

Deze flexibele pas wordt vaak gezien als het alternatief voor de PVC pas. De laminaatpas heeft verschillende configuraties, waarmee de pas niet alleen een goedkoper alternatief is, maar ook een veelzijdig product voor de gever en gebruiker van de pas. De pas is niet alleen flexibel qua constructie, maar vooral flexibel in toepasbaarheid van de uitgever van de pas.

pas2

De uitgever

De passen worden geïntegreerd in een drager, bijvoorbeeld een brief in de vorm van een A4 vel. De pas en de brief kunnen wij voorzien van beeldmateriaal en variabele gegevens, hierbij kunt u denken aan NAW gegevens, barcodering, nummering. Maar ook van veiligheidskenmerken als holografisch materiaal of UV oplichtende inkten. U kunt ook kiezen om de passen en drager door ons te laten drukken en te veredelen en dat u zelf met uw kantoor-laserprinter deze van informatie voorziet. De brief met geïntegreerde pas versturen in een c5 envelop is maar een van de zeer snelle en goedkope mogelijkheden om uw leden of klanten te voorzien van een nieuwe pas waarmee een lidmaatschap weer bevestigd kan worden.

Constructies, voor groot en klein gebruik

De standaard passen hebben het formaat 85,59 mm x 53,97 mm, volgens de ISO norm. Uiteraard zijn er ook andere formaten en constructies mogelijk, bijvoorbeeld een hanggat voor een keycord. Het basis materiaal is papier, wat opgesloten wordt door 2 lagen lasergeschikte folie. Met onze Zwitserse leverancier, Folien Fischer, waarborgen wij de hoogst haalbare kwaliteit!

Uitliftpas

Deze standaardpas is het meest gebruikte product. De pas moet uit het document worden gelift door middel van 1 handeling. De standaard folie heeft een 50mu dikte, samen met een bijvoorbeeld 90 grams HVO, maakt deze pas dun, stevig, onscheurbaar en slijtvast.

Vouwpas

De pas moet uit het document worden gelift door middel van 1 handeling, daarna worden dubbelgevouwen op de vouwlijn aan de korte zijde van de pas. De lijmlaag zorgt ervoor dat de gevouwen pas 1 geheel wordt. De pas heeft hierdoor bijna twee keer stevigheid van de normale uitliftpas. Een van de voordelen is dat beide zijden van variabele informatie kan worden voorzien.

Fotopas

Door middel van een beknopte beschrijving op het te verwijderen materiaal kan er naast variabele gegevens een foto op de pas worden toegevoegd. De foto en variabele gegevens worden na de laatste handeling automatisch voorzien van een laag folie. Zodat deze slijtvast is en minder fraude gevoelig.

Graag staan wij u bij vragen te woord en vertellen wij u graag de mogelijkheden in afwijkende formaten, folies en constructies.

Profix Media

Met onze drukkerijen in Heerhugowaard en Meknes zijn wij een van de grootste producent in het vervaardigen en het verwerken van deze laminaat pas. Het produceren en verwerken van bulkoplages voor o.a. zorgverzekeringen en stichtingen hoort bij onze corebusiness. Uiteraard beschikken wij ook over productie middelen voor het realiseren van kleine oplagen.